Овде без проблем можеш да шеташ со пушка на рамо и да убиваш кучиња

12.01.2023 11:38

Македонија е држава во која ќе те уапсат ако „на црно" продаваш чај на пазар, но затоа без проблем можеш да шеташ со пушка на рамо и да убиваш кучиња.

Кучето е најдобриот пријател на човекот, човекот е најлошиот непријател... на сè.

Владимир Лукаш, Фејсбук, 12.01.23.