Уметница во фокусот: Маи Та (Виетнам)

23.01.23 01:05

Виетнамската уметница слика мали, интимни слики, насликани во гваш техника, кои најчесто ги изложува монтирани на дрвена табла. Преку овие слики таа го претставува нејзиниот внатрешен свет со кој таа сака да се соочи и помири -внатрешните рани, тајни и спомени - сето тоа претставено преку нејзините сопствени симболи и манифестирано на хартија.

Маи сака да ја пронајде вистината во своите чувства и да ѝ оддаде почит преку сликарството, доживувајќи ја уметноста како место каде може безбедно да се изрази, без никакво чувство на вина.

Извор: Colossal

Слични содржини

Фотографија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото