Зимска мува

24.01.2023 11:38

Би требало царски да си живееш на некое место,
а не да трепериш на ѕидот од мојата кујна,
да имаш кревет и стол направени по мерка
и радио што ги свири најновите песни
што мувите во Дакар и Рио си ги зујат,
додека слугите ти служат колачи
на чинии со твојот царски грб,
а твоите дворјани бараат да ти фатат
соодветен придружник меѓу мувите
што се дотеруваат врз кучешки леш.

Превод: Зоран Анчевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото