Дизајнерите и вештачката интелигенција

01.02.23 11:36

Видео предавањето на Небојша Гелевски - Бане , на тема „Зошто дизајнерите не треба да се плашат од AI?!“ опфаќа неколку проблематики кои се наметнаа како неминовни за дискусија, со развојот и се пошироката употреба на алатките на Вештачката интелигенција.

Видеото ги опфаќа следните прашања:

  • Како се генерираат слики со помош на ВИ?
  • Како функцинира генерирањето?
  • Како и зошто треба да ја тренираме ВИ?
  • Што е ChatGPT и дали може да ни користи и за дизајн?
  • Како изгледа Црешово топче од иднината?
  • ВИ прави „свои“ интерпретации на Македониумот.
  • Како луѓе од Македонија паметно ја користат ВИ во дизајн!?
  • Кои се етичките и правните дилеми?... итн... итн.

*AI = Вештачка интелигенција = ВИ!
** Список на сите линкови споменати во предавањето >>> http://bit.ly/3WFZLdG <<<

 

Слични содржини

Графички Дизајн / Книжевност / Технологија / Око
Графички Дизајн / Технологија
Свет / Технологија / Уметност / Око
Технологија / Музика / Око
Фотографија / Око
Технологија / Око

ОкоБоли главаВицФото