Четвртата национална катастрофа на Бугарија

06.02.2023 15:23

Кога агент „Иван“ со неговите психопат-подопашници во Бугарија, координирано со нашите агентурни глисти, агент „Тутунар“ и агент „Зорка“, со оние ексантичко-александарски несреќници, денес репресирани Бугари од Битола, го презедоа орото, ние стигнавме до историско најлошите односи во нашите две држави и општества во изминатите седумдесет години. Но, тоа им беше целта, тоа им беше задача од господарите од Москва и од Белград.
Простољудието, неиформираните и емотивни медиуми и јавноста од двете страни на границата се фатија на јадицата. Враќање назад нема. Или многу тешко. За жал, кон ова оро се приклучи и официјална Софија, предводена од претседателот Радев. Тие избраа сами да ја доживеат и последната, четврта национална катастрофа во Македонија!

Благојче Атанасоски, Слободен печат, 03.02.23.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото