Една од поважните информации собрана преку Пописот од 2021 година

10.02.2023 11:59

Настрана хистеријата на патриотите и бројките, сосе кусурот, кој колку поседува, фрапантна е информацијата дека 36% од становите во државата - се празни. Тоа укажува дека дури и во услови на инфлација (оние со бројките за етничките кусури изгледа не ги засега инфлацијата), кога и побарувачката за станови е пониска отколку во мирнодопски економски услови, цената на метар квадратен расте лудо и незаборавно.

Знам, ќе дофрлат мудропрдловците од двете страни, поскапело железото, материјалите, ама и становите изградени во 90-ите, и оние во 60-ите, па дури и оние од 50-ите, па овие денешниве картон-ѕид - прдни-на-први-да-те-чујат-на-шести - пази богати инвестиција.

Би било добро, онака пост-ковид-изолациски, да пресмета некој ербап, по колку метри квадратни му следуваат на секој роб во оваа наша неслободна - како и да ја именувате - држава.

Мариглен Демири, Фејсбук, 01.02.23.