„Регистарот на државна помош“ - конечно

13.02.2023 11:21

Фино што конечно во 2023 година се најдоа пари за „регистарот на државна помош“. Првпат нашата организација, предложи негово итно формирање пред 5 години, за потоа, исто така на наш предлог, обврската за негово формирање да се најде во „Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025“ и во „Планот на Владата за борба против корупцијата“.

Останува да видиме кога и како конечно ќе се воспостави овој регистар. Следиме...

Герман Филков, 29.01.23.

 

Слични содржини

нема
Екологија / Боли глава

ОкоБоли главаВицФото