Ако немаат леб, нека јадат веб-колачиња

22.02.2023 13:03
Ако немаат леб, нека јадат веб-колачиња

 

Кошничката е потрошувачка, парите се отепувачка.

 

 

За кого бијат аваните?

 

 

Немам план за јадење. И него го изедов.

 

 

Ми бара душата јагнешко. Изгледа имам недостаток на кроткост.

 

 

Шоубаво се распаѓа гравов, како да попримил од мене дури се варел.

 

 

Ставив шпагета што се вари за 3 минути во шпагетите за 8 минути. Нека гледа и учи.

 

Кој рано рани, три кила банани.

 

 

Земи друга бонбона, таа ми е лижана.

 

 

Ако немаат леб, нека јадат веб-колачиња.

 

 

Го изговорив судбоносното „и кечап и мајонез... и повеќе помфрит!“

 

 

Скршнувањето до слаткара после тренинг беше само колатерална шетња.

 

 

- Од што се здебели толку?!
- Од „нема смисла за толку да останува“.


 

- Што јадеш?
- Сонула.
- Може да пробам?
- Сонула не се дели!

 

 

- Му паднала секирата во мед.
- Толку му сече!

 

 

- Едно време и јас се давев во јогурт.
- И?
- И не ми успеа.

 

 

- Зошто е ваков јазовичарот?
- Таков е од мали нозе.

 

 

- Како се вработил управувачот на марионети?
- Со врски е влезен.

 

 

- Си видел колку му се има збрчкано лицето?
- Па многу му се собра у задње време.

 

 

- Кој од двајцата канибали е погладен?
- Се јадат, не се знае.


Слики: Kristof Santy

ОкоБоли главаВицФото