Не е точно дека синот на Талат Џафери треба да се третира како секој друг

24.02.2023 19:54

И не, не е точно дека синот на Талат Џафери треба да се третира како секој друг.

Токму зашто е син на висок функционер мора да се внимава на можноста да бенефицира од позицијата на таткото.

Токму заради тоа постојат и членовите 56 и 74 од Законот за спречување корупција и судир на интереси.

Ама, како што реков, не можам да очекувам од човек кој дошол на функција како награда за своите терористички активности и останува на функцијата заради припадноста на мафијашката организација ДУИ, да го знае, а камо ли да го спроведува правото.

Мирјана Најчевска, Фејсбук, 23.02.23.

 

ОкоБоли главаВицФото