"Убавото никогаш не е совршено"

06.03.23 13:37

Проектот на фотографот Џонатан Јасберг носи наслов по една древна египетска поговорка - „Каиро: убавото никогаш не е совршено.“  Серијата е избор на слики направени во Каиро за време на пандемијата COVID и има за цел да ги отслика искрените моменти на жителите од големата метропола која често се смета за опасна и бурна.

Додека туристите често го прескокнуваат градот, застанувајќи само кај пирамидите и музеите, Јазберг има за цел да ги долови убавите моменти од секојдневниот живот што ги пропуштаат странците, а можеби се толку познати за оние кои живеат таму долго време, што веќе стануваат невидливи.

Извор: BOOOOOOOM

Слични содржини

Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Екологија / Око
Фотографија / Уметност / Око
Мода / Фотографија / Уметност / Око
Фотографија / Свет / Живот / Око
Фотографија / Музика / Око
Фотографија / Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото