Го реновиравме конзерваториумот и сега е еманципаториум

08.03.2023 12:12
Го реновиравме конзерваториумот и сега е еманципаториум

 

Го реновиравме конзерваториумот и сега е еманципаториум.


Шимејл адреса.


А за 8 Март работничките ќе наздрават со проплакано мајчино млеко.


Кај што има чад баба се чешла.


Имам отсуствувано од сопственото смеење.


Можеби сѐ што треба за да се згрееме е да направиме радијаторка од реброто на радијаторот?


Капнав, флека не станав.- Нит честитка нит подарок за Валентајн!
- Божеее, толку сум заљубен што заборавив дека постои Валентајн!

 

- Мамо, како се земавте со тато?
- Му дадов прст и ми ја побара раката.

 

- Му кажа дека си му лута?
- Не!
- Зошто?
- Пошо сум му лута!


Му викам на К: Ич не се секирај, накриви си ја капата.
К: Ќ.

 

- Зошто си толку малечка?
- Таква сум си од раѓање.


Некој да ми кажувал пред две години дека сум способна да повредам човек, ќе сум го утепала.


Стој! Имам план и не се плашам да го употребам против себе!


Фала што ми кажа да бидам спонтана, да знам да си планирам.


Вљубезни се! Ти, да, тебе ти зборувам - да се вљубезниш.


Планот е на 70 години да имам внуци, да им купам мотори, да ги терам да ме возат и дур се држам за нив да ми викаат: Ко за 70 годишна добро се држиш!


На кого му пречи силна Аждаја?

 


Фотографии: Julia Fullerton-Batten

ОкоБоли главаВицФото