Прашање кое ме мачи

14.03.2023 14:59

Како имаме кусок работници во градежништвото, па мораме да ги увезуваме, а имаме вишок станови? Ако се престане со градежната експанзија, можеби тие што сега работат на згради за домување ќе се префрлат на нискоградба и комерцијални објекти. Можеби затоа, при подготовка на политики за увоз на работници, не мора само со комори да се збори.

Миша Поповиќ, Фејсбук, 14.03.23.

 

ОкоБоли главаВицФото