Менување на глаголот молчам

16.03.2023 14:13
!Виц икона

Менување на глаголот молчам по лице, род и број:
-Јас молчам
-Ти молчиш
-Тој, таа, тоа молчи
-Ние молчиме
-Вие молчите
-Тие крадат.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото