Конкурс за текст за сликовница

04.04.2023 14:24
КОНКУРС ЗА ТЕКСТ ЗА СЛИКОВНИЦА

Здружението Контрапункт (Скопје) и издавачката куќа Темплум (Скопје), распишуваат:

КОНКУРС ЗА ТЕКСТ ЗА СЛИКОВНИЦА на тема ПОПРЕЧЕНОСТ.

Текстот не треба да биде подолг од десет страници (околу 3000 зборови). 

Текстот за сликовницата може да биде и за деца и за возразни.

Наградата за најдобро оценетиот ракопис изнесува 1000 евра.

Конкурсот трае до 30 април 2023.

Мејл адреса: templum.skopje@gmail.com

Добитникот на наградата ќе биде прогласен на 15 мај 2023.

Жири: Иван Велисављевиќ и Никола Гелевски. 

Конкурсот се однесува на Србија и Северна Македонија.

 

Проектот е поддржан од READ(Regional Network for Cultural Diversity) и Европската Унија.

                         

ОкоБоли главаВицФото