НЕ БИДИ ЃУБРЕ е култура на живеење

07.04.2023 10:02

Со мојата работа сум ги понижувала комуналците.

Со мојата работа сум си ја чистела прљавата совест.

Со мојата работа сум се борела за фотеља.

Среќа, та не се доктори овие грандиозни мислители и дијагностичари, сите ќе испоцркавме...

Имајте убав ден, не фрлајте кај стасате, не ја чистете колата на семафори и по паркинзи, со гребло ќе ве мавам.

НЕ БИДИ ЃУБРЕ е култура на живеење и најмалку има врска со ѓубрето.

Ваша, #ПрваМетла

Ирена Ристиќ, Фејсбук, 20.03.23.