Крај на молкот

16.04.2023 18:24

Онаму каде што извива залезот
а хоризонтот го крие сонцето
неочекувано се појавуваш ти,
втасано возвишение на молкот.
Една страчка чува почесна стража
на врвот од смарагдна ела на чука
и чека да се оттиши затестеноста
што своеглаво притиска наоколу.
Наближува ноќта со преспите мрак
а ние, во збити јата, стуткани чекаме
молкот да се срони, па од снежинките,
низ ведра викотница, да изградиме дом.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото