Белград не е далеку

04.05.2023 15:36

Белград не е далеку. Имаме исти или слични вредности. Имаме исти или слични транзициски херои. Немаме извесност на казнувањето. Имаме исти пушки и пиштоли од кои пукаме на свадби, крштевки и празници. Децата ни растат со клуч од дома закачен околу вратот. Наставниците и учителите се гушат во администрација, пополнувајќи некакви бесмислени хартии. На ист начин ги тепаме жените дома. Истата корупција и истото судство е и ваму и таму. Исти ријалити програми гледаме. Не, Белград не е далеку. Белград е тука и треба да се замислими малку околу тоа.

Ѕвездан Георгиевски, Фејсбук, 04.05.23.