Полуден сум, полуноќ

29.05.2023 09:17
Полуден сум, полуноќ

 

до пред малце бев во пеколот.

можам да ви средам господски места.

*

ѓаоло ни ора ни копа.

копка.

*

слабо инспирација периодов. ич муза не ме лази.

*

имам пеперутки во стокомак.

*

полуден сум,

полуноќ.

*

рани девеести да те лаат.

*

да се прекрстиме.

не се мисли на името.

*

отклучок повеќе од заклучок.

*

колку повеќе јас,

толку поголем јаз.

*

селфито од блиску доаѓа.


*

фатил политичар златна рипка и рипкава му остварила три средби.

*

коза мостра. коза за пример.

*

иначе е малечко инаку.

*

дали квазимодо носел ѕвонарки?

*

оговарам, значи не ми е добро.


*

– извинете, може ли да ви поставам едно прашање?

– веќе ми поставивте едно прашање.

*

привлечен е и тој што привлекува

и тој што е привлечен.

*

џовани фокачо сакал преку леб погача.

алигиери шпагетите ги сакал ал данте.

*

посната сарма ми е посармантна од мрсната.

*

„сите желби да ти се испразнат!“

стара будистичка

*

итака? натаму.


Слики: Gérard DuBois

ОкоБоли главаВицФото