И тогаш пијаницата ја раскажа својата потрезна приказна

31.05.2023 15:00
И тогаш пијаницата ја раскажа својата потрезна приказна

 

Што сакаш да бидам кога ќе пораснеш?


Те знам, крушко, уште кога беше круг.


Cogito ergo sumljiv.


Те знам, библиотеко, уште кога беше библија!


Можев да ти бидам и сегашна и идна, ама ти сакаш вчерашни.


Наречи ме идеалист, но мислам дека си глуп.Му го отворив срцето со виолински клуч.


Одвај се извлеков; му влегов во едното уво, му излегов од другото.


Нема зошто да ти се лутам, и јас ќе си се качев на глава да можев.


Ваква сум пошо немам извод не-постар од 6 месеци.


А имаш ли сила To update your privacy settings, мила?Ќе им симнеш капа, ќе ти се фатат за ќељајцата.


Ако некој се обидува да те повлече удолу со него, тоа значи дека пробува дали може да ти се фати.


Лесно е да си посебен, тешкото е да си присебен.


Редам значи постројам.


Се гледаме на пола копје.Што си се скоцкал ко да ќе искачаш на слика од Пикасо?


Ај ти иди прашај, тебе те имаат серено кокошките ко мал.


Кажи таму дека си бил инспириран, да не ќе провери некој.


Некои работи треба да си останат збркани и тука нема компромикс.


И тогаш пијаницата ја раскажа својата потрезна приказна.Слики: Brooke DiDonato

ОкоБоли главаВицФото