Сретцело

05.06.2023 20:08

Може он допрéја туј
и нема не,
и нема нè.

Сви чекав, мислив
на дно око што ќе трепне.
За тéбе, за мéне,
за уплáшенога
што е до ступáло.

И е и не е. Ако га чуеш,
одвáј те има: орум, друм,
калаба ипсум тема.

Ете га, па ќе дувне,
па све ќе разб’рка.

Ковко ти што чуеш, и ми.

Држи се цврсто, сеј!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото