Кој ќе го спроведува ветингот?!

07.06.2023 15:46

Судски совет „се распадна” кога на дневен ред дојде да се дискутира за одговорност за апелациски судија кој развлекуваше постапка против политички моќник. Очигледен е партискиот отпечаток во работата на судскиот совет.

Ако партиите имаат значително влијание врз судството, како ветинг којшто тие ќе го пропишат може да го реши проблемот со судството?!

Напротив, оној што има дадено предлог закон за ветинг има намера да воспостави уште поголема контрола врз судството. Просто ко пасуљ.

Миша Поповиќ, Фејсбук, 06.06.23.