З’р не сте чуле?

12.06.2023 09:43

Руку на уста,
гугýтка спроти сл’нце,
з’р оште тој?

Он седи тамо и треби:
óномóно, дóномóно,
чин, чин, краен чин,
веќе нема златен плод
за мајка што носи сачки.

Бивáет јавлено всем:
ути́шла у плани́нта,
по елéна, по ведрога,
по кошýљу за сви нас.

Ојле дојле, авакум,
сè е можно во тој ум.

Не сте чуле?

Што збориш ти бе?!
Ези́к за зуби,
док има време.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото