ВМРО не претставува никого

23.06.2023 18:39

Никој не може да ме убеди дека непризнавањето на бугарско малцинство во земјава за сметка на полно ЕУ членство е цена што вреди да се плати и дека обичниот граѓанин се согласува со тоа.

ВМРО не претставува никого. Левица претставува млади кои оваа позиција ја гледаат како анти-империјалистичка; и во ЕУ има евроскептична радикална Левица. Затоа нив ги оставам на страна, барем некого автентично претставуваат. Мицковски не го претставува просечниот човек. Не ми ги цитирајте манипулативно изведените – а некои и апла фејк – анкети.

Конечно, секому и со IQ под 90 му е јасно дека признавањето на бугарско малцинство значи разлика од македонското мнозинство. Ова противење не е мотивирано од патриотизам туку заднински олигархиски интереси.

Катерина Колозова, Фејсбук, 14.06.23.