Зборовна уметност

09.02.11 15:32

Ја знаете ли онаа изрека дека една слика вреди илјада зборови? Е па, шпанскиот архитект и дизајнер Хуан Озборн ја сфатил оваа изрека буквално, создавајќи уметнички дела со помош на зборови.

Крајниот исход на овој процес се портретите на познати луѓе, како и репликите на познати уметнички дела или историски настани, во кое се содржат зборови кои се најкарактеристични за нив. Ова е избор од петнаесетина примери за горекажаното.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото