Уништувачки ДУП за Карпош

14.07.2023 16:58

Уште еден ДУП објавен од Општина Карпош сред јулските одмори, со рок за давање коментари од 5 работни дена.

Коментарите можат да се остават од 11ти до 17ти јули, секој работен ден од 7:30 до 15:30 часот во просториите на општината, за време на топлотен бран.

А предлог ДУПот е најнехуманото решение возможно за овој кварт. Од делот на Тафталиџе во кој во моментов има многу дрвја - ќе настане блок со огромни згради и мртов плочник.

Никаков прогрес, само нагрдување на општината и влошување на животот на сите жители.

(И, секако, полнење на џебовите на шака луѓе.)

https://www.facebook.com/NezavisniZaKarpos/posts/290811300003226

 

Слични содржини

Активизам / Јавни простори
Јавни простори / Став / Екологија
Јавни простори / Боли глава
Активизам / Јавни простори / Екологија
Активизам / Јавни простори / Екологија

ОкоБоли главаВицФото