Град на солидарноста

26.07.2023 10:38

ДАЛИ ЗНАЕТЕ... Институтот за македонски јазик е донација од иселениците, Детски базен е донација на Белгија и Холандија, Детски сообраќајен центар е донација на Германија, Фискултурен дом Кале е донација на Грција, Фискултурен дом Карпош 2 е донација на Франција, Јавна Бања Чаир е донација на Етиопија, Бања Катланово е донација на Италија, Детски центар Водно е донација на Гана, Египет, Либија, Бурма, Кенија, Кувајт. Драмски театар е донација на Велика Британија, Дом за старци Злокуќани е донација на Шведска, Младински културен центар е донација на Русија, Алжир. Детски антиТБЦ Козле е донација на Норвешка, Шведска. Детска болница во Ѓорче Петров е донација на Шведска, o.у. Ј.А.Коменски е донација на Чехословачка, 4 советувалишта за мајки и деца се донација на Велика Британија, 6 центри за млеко се донација на УНИЦЕФ, o.у. Песталоци е донација на Швајцарија, Поликлиника Букурешт е донација на Романија, 3 згради со 102 стана се донација на Романија, Гиниколошка болница Чаир е донација на Чехословачка, Хемиско училиште М.Кири Складовска е донација на Полска, Гимназија Ѓорги Димитров е донација на Бугарија, Детска градинка Карпош 2 е донација на Германија, Општествен дом Драчево е донација на Франција, Детска градинка Копенхаген е донација на Данска.

Гордана Јанакиевска, Окно, 26.07.22.

 

ОкоБоли главаВицФото