Азбучна приказна (Тепачка)

31.07.2023 16:14

„Ама Бог вели“, гласно дрекна Ѓорѓи, „елка, жад, злато ѕвездовидно и јантар!“ „Како?“ Лела љубоморно мрмори.

Наеднаш Његован остро пцости реди, Стево Тропа, Ќамилов удар фучи.

Храбро Цеца чека. „Џган“, шепоти.

Превод: Лилјана Ефтимова

 

Слични содржини

Секој ден песна
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото