Именки

11.08.2023 14:41

Именките се спрепнуваат
од предметот што го значат
‒ едно на друго не личат ‒
паѓаат на испитот на смислата
и исчезнуваат зад суштините
како преплашени мокрици под камен
без трага и без име

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото