Заменки

14.08.2023 10:11

Заменката првнува кратко
како телесност да проси
и тогаш паѓа тапо врз живото месо
мое твое нејзино
и замира меко
под површината на нашата кожа
Не се знае ни јас кој сум
ни ти кој си

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото