„Вода=живот“ - изложба на фотографии во Охрид

16.08.2023 12:48
„Вода=живот“ - изложба на фотографии во Охрид

Изложба на победничките фотографии од глобалниот конкурс „Вода=живот“ организиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Холандија вечер ќе биде отворена во просториите на Касарна Хаб Охрид.

Изложбата, која е дел од програмата за одбележување на триесетгодишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Македонија и Холандија, ќе ја отворат амбасадорот Дирк Јан Коп и авторот на победничката фотографија Томислав Георгиев.

Во 2022 година, во пресрет на COP27 во Египет, Холандија ги повика ентузијастите за фотографија од целиот свет да создадат и споделат инспиративна и провоцирачка еколошка фотографија во нашиот фото натпревар „Вода = живот“. Но, и покрај толку многу примени моќни слики, може да има само еден победник. Тоа беше Томислав Георгиевски со фотографијата направена во Црн Дрим во Струга.

Извор: https://mkd.mk/

ОкоБоли главаВицФото