Не станува збор за евроскептицизам

29.08.2023 22:20

Не станува збор за евроскептицизам. Туку за недоверба во преговарачкиот капацитет на оваа власт која нè убедува дека еве, само уште Бугарите во Уставот, и нема да има други барања. И за недоверба кон опозицијата која не е искрена кога вели дека не прифаќа промена на Устав под бугарски диктат. Но, најмногу за чувството на измаменост од ЕУ. Која не може да осигура дека ќе нема ново бугарско вето што ќе ги понижи Македонците.

Горан Михајловски, СДК, 26.08.23.