Престанете со политичко назначување на директори!

05.09.2023 15:35

Инаку, да ве просветлам - имате многу просто решение како да не се политизираат катастрофите во здравството и да не се користат од страна на политичкиот опонент - престанете со политичко назначување на директори!

Ете ви, со тоа барем една катастрофа веќе ќе биде решена.
Ама нееее, тоа не ви е во план.

Вие си имате консензус дека клиентелата не смее да трпи, сакате ем да ставате директори од вашите пусулчиња, ем истовремено мрчите и да нѐ замарате со плачки за политички напади.

И едните и другите и третите и сите.

Отворете фино-лепо конкурси, обезбедете чесен натпревар и саглам селекција, тргнете тоа партиските раце на страна и после молим лепо - ќе ги критикуваме само професионалните достигнувања на раководителите.

Вака - нема мерит во избор, ама да имало „мерит” во критика? Ма немој!

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 05.09.23.

 

Слични содржини

нема
Екологија / Боли глава

ОкоБоли главаВицФото