OpenAI: ChatGPT ќе може активно да разговара со корисниците

28.09.2023 12:42
OpenAI: ChatGPT ќе може активно да разговара со корисниците

Aмериканската истражувачка лабораторија OpenAI најави значително ажурирање на својот четбот ChatGPT кој ќе може да води разговори со корисниците.

Според информациите од веб-страницата на OpenAI, корисниците ќе можат да имаат активни разговори со ChatGPT, да бараат од четботот да му раскаже на семејството приказна пред спиење или да организираат дебата за време на вечерата.

OpenAI, исто така, известува дека воведува нова функција која му овозможува на ботот да одговори на барањата со слика. На пример, можете да направите слика од содржината на вашиот фрижидер и да побарате од ChatGPT да ви помогне да направите план за оброци користејќи ги состојките што ги имате. Покрај тоа, од компанијата изјавуваат дека можете да побарате од четботот да се фокусира на одреден дел од сликата со неговата „алатка за цртање“ во апликацијата.

Новите функции потсетуваат на виртуелниот асистент на Amazon – Alexa, или асистентот на Apple, Siri, пренесува Си-Ен-Ен.

Извор: https://edition.cnn.com/

Слични содржини

Став / Наука / Технологија
Свет / Технологија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото