Изложба на фотографии: „Импровизации на Глигор Кондовски”

30.10.2023 09:28
Изложба на фотографии: „Импровизации на Глигор Кондовски”

На 2 ноември, 2023 година, во 20:00 часот, во КСП – ЈАДРО, во Скопје ќе биде отворена самостојна изложба на фотографии на Глигор Кондовски под наслов „Импровизации на Глигор Кондовски”.

Глигор Кондовски (1980) е мултимедијален уметник и ова негова петта самостојна изложба на фотографии, а четврта по ред со поддршка од Министерсто за култура на Р. С. Македонија. На отворањето ќе настапува џез триото:

Глигор Кондовски – виолина, Владан Дробицки – тромбон, Дени Омерагиќ – контрабас.

Изложбата ќе ја отвори Мирко Попов, музичар.

Глигор Кондовски има сериозно аудиовизуелно искуство зад себе, создадено со работа во областите на музиката, фотографијата и филмот. Инспирацијата и креацијата се дел од неговото секојдневие. Неговото творештво е мултимедијално и со секој збор, слика, тон или филмски кадар трага по индивидуалната слобода. Зад себе веќе има сериозен аудиовизуелен багаж, кој во последно време сѐ почесто го претставува пред културната јавност. 

ОкоБоли главаВицФото