„Добро познати факти“

02.11.23 10:09

Претставуваме избор на неколку дела од самоукиот уметник Елиот Гринвалд кој живее и работи во Ешфилд, Масачусетс. „Weller Known Facts“(Добро познати факти) е колекција на имагинативни дела кои црпат инспирација од природниот и натприродниот свет на научната фантастика.

Пренесувајќи нè во една бујна средина на која дефинитивно ѝ недостасува човечко присуство, колоритните дела на Гринвалд нудат одмор од реалноста на нашиот сегашен свет.

Овде човекот е сведен на улогата на патник, претопувајќи се во позадината на новиот свет каде пејзажот ја вратил својата доминација и фокусот на нашето внимание.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: https://www.booooooom.com/

ОкоБоли главаВицФото