Дедото и трите девојки

08.11.2023 12:07
Виц икона

Дедо живеел на планина близу до езерце. Еднаш тргнал со кофата да бере шумски плодови крај езерото. Кога се доближил до брегот слушнал весело смеење и видел три голи девојки како се капат во езерото. Штом го забележале, девојките се спуштиле во вода до вратовите, а едната од нив извикала:

– Нема да излеземе додека не си отидеш!

Старецот само ја кренал кофата и рекол:

– Не дојдов овде да ги гледам вашите голотии. Дојдов да го нахранам крокодилот!

 

ОкоБоли главаВицФото