За самоубиство не се информира!

15.11.2023 15:41

Колеги, крајно непочитување на професионалната етика е да се шпекулира самоубиство.

Не може да се напише „жена падна или скокна” без прво да знаете дали паднала или скокнала.

Ако скокнала - нема зошто да објавите.

Ако паднала и се отворат прашања за безбедноста на трговскиот центар - тоа е друга приказна.

За самоубиство не се информира!

Лекција број еден!

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 15.11.23.