Контролирана шизофренија

11.12.2023 23:08

Зборуваме на сите нам познати јазици,
додека низ собата тече домашен свинг.
Се гаѓаме со лимони,
евоцирајќи шарени спомени.
Изговараме социјални критики,
смислувајќи си нови идентитети.

Се надеваме
дека сега сме зрели.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото