Како бе нема можност за втор мандат за оние што одлично си ја бркаат работата?!

12.12.2023 10:52

Неколку пати сум ја видел претседателката на Антикорупциска Билјана Ивановска НаТочак. Ми текна дека е една од ретките кај нас што ревносно и чесно си ја обавува својата ни малку лесна функција. За некој месец ѝ завршува мандатот, како и на целата комисија, без право на реизбор. Претпоставувам, со оглед на сите притисоци, закани и навреди со кои била соочена овие неколку години, дека не би се нафатила на уште еден мандат, дури и да ѝ го понудат.

Сепак, се прашувам: како бе така нема можност за втор мандат за оние што одлично си ја бркаат својата работа во државава, а истото тоа правило не важи за разноразни сомнителни партиски мрзливци и кримоси улежани со години по институциите? Како тоа антикорупционерите да немаат можност за продолжување на мандатот, а корупционерите да си тераат лабаво по два-три мандати?

Костадин Шурбановски, Фејсбук, 02.12.23.