Од 2017 и Заев со неговиот ’Живот во Македонија’, сме изгубиле 200 паралелки

04.09.2023 13:34

Во 2017, годината кога се раѓаат денешните првачиња, родени се 21 700 деца. Сега, според овие тенденции, според овие бројки коишто се комплетираат, бројот на првачиња ќе биде можеби нешто под 18 000 првачиња. Тоа значи дека само до нивната 6-та година, до наполнети 6 години, сме изгубиле 15-20% деца коишто се иселиле и си заминале од Македонија сосе своите родители. Тоа е пад од фрапантни 4 илјади деца од 0 до 6 години. Поделете го тоа на 20 деца по паралелка, значи дека само од 0 до 6 години од 2017 година и Зоран Заев со неговиот ’Живот во Македонија’, сме изгубиле 200 паралелки.

Влатко Ѓорчев, 360 степени, 02.09.23.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото