Сакав

27.02.2024 12:09

Сакав да сме си најблиски.
Сакав да те учам македонски.
Сакав за сѐ да си зборуваме.

Сакав да бидеме, или да се обидуваме
да бидеме подобри родители од нашите:
заедно да им помагаме со домашните,
секој ден да ги гледаме колку бргу растат,

пред спиење да миеме заби со истата паста;
да плукаме во истото лавабо, наместо во
себе. Со тебе сакав семејство. Семејство
сакав да бидеме, да се обидеме, обидуваме.

Сакав за сѐ да си зборуваме.
Сакав да те учам македонски.
Сакав да сме си најблиски.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото