Брзина на свест

05.04.2024 09:59

Смирено го расфрла ти небото со ѕвезди
Татков великодушен е гест
Во кутија е лимена, пловам јас низ мракот
Патувам со брзина на свест
Па претворам јас време дае глас и дае песна
среќа не сум сам во стројот жеден
Во кутија од звуци ние пловиме низ мракот
Не сум сам ме има уште еден
Крвоток од болка градов ти со тенки нерви
Приватно на естетски сме тест
Распеани сме мртовци па газиме низ мракот
Шибаме со брзина на свест

 

ОкоБоли главаВицФото