Две жени, рака на манекен-кукла, 1952

25.01.22 10:55
Две жени, рака на манекен-кукла, 1952

Како сликар и цртач, Де Карва почнува да се занимава со фотографија во средината на 40-тите години од минатиот век, барајќи инклузивен уметнички израз околу културниот диверзитет во горен Менхетн, со оглед на детството поминато во Харлем.

Слични содржини

Фото
Фото
Фото

ОкоБоли главаВицФото