Дејвид Боуви vs поп култура

12.02.2016 13:59
Дејвид Боуви vs поп култура

„Дејвид Боуви vs Поп Култура“ е неверојатен проект со илустрации во чест на познатиот пејач Дејвид Боуви кој исчезна од нашата планета на 10 јануари, 2016 година, во кој култните ликови од поп културата ги илустрираат неговите најпознати песни. Од Life on Mars до Rebel Rebel, We Can Be Heroes, Space Oddity, Under Pressure... Ова е еден одличен проект кој е дело на бразилскиот уметник и илустратор Бачер Били. Били е познат по неговите претходни проекти како што е „Панк суперхерои“.

 

Извор: www.ufunk.net