#новоМКзнаме Доаѓа време на улизици

18.10.17 16:11
#новоМКзнаме Доаѓа време на улизици

 #Улизици – тоа се за мене најлошите луѓе во светот, најштетни, најрасипани.
Тие ја поддржуваат секоја власт, тие и се власт, тие безмилосно сеат страв, без каков било обѕир, ладни како мраз, остри како нож, како кучиња верни на секоја држава, како курви неверни кон секој поединец, најмалку луѓе од сите луѓе.
Додека ги има нив, нема да има среќа на светов, зашто уништуваат сè што е вистинска човечка вредност.
Меша Селимовиќ, Тврдина
*Илустрација: Петар Писместровиќ
Доаѓа време на улизици :(!? Има ли чаре против улизици!?
Непосакувано #новоМКзнаме

Слични содржини

Графички Дизајн / Историја
Пара фото

ОкоБоли главаВицФото