Тајниот живот на подводните цвеќиња

15.08.19 11:30

Експерименталното видео насловено „Ontogeny“ на режисерот Фредерико Барни (Federico Barni) од Лондон, е еден вид на подводен танц помеѓу светлината и бојата и ни го открива тајниот живот на цвеќињата.

Цвеќињата ни зборуваат на различни нивоа, претставувајќи ги како дел на еден вид биолошка конверзација помеѓу бојата и формата, сакавме да ги прикажеме како посебни живи форми“, вели Барни. 

Извор: Nowness

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото