(Јас сум Никоја! Која си ти?)

09.09.2021 08:58

Јас сум Никоја! Којa си ти?
Дали – и ти – Никојa си?
Тогаш сме две!
Ни збор! Ќе огласат – знај!
Колку здодевно – да се биде – Некој!
Колку јавно – како Жаба –
Да го кажуваш името – низ целовечниот јуни –
На една обожувачка Бара!

Препев: Грација Атанасовска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото