Кога паричките ќе заиграат

11.01.11 13:42

„Вметни паричка“, односно „Insert coin“ е видео спот за истоимената песна на бендот Ninja Moped. Она што го прави посебен е тоа дека се работи за одлична и оригинална стоп-анимација за која се заслужни двата члена на бендот.

Кованите парички се, всушност, и главните ликови во спотот. Оваа приказна, во која металните парички создаваат разновидни облици и комбинации, е создавана 6 недели. Авторите во своите коментари на официјалната страница детално го опишуваат целиот процес на создавање на видеото, со што се стекнува увид во целокупната творечка постапка, а со тоа и уживањето во видеото е поголемо.
 

Your browser is not able to display this multimedia content.

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото