Брајово Лего

07.05.16 13:47

Braille Bricks е одличен концепт на Лего коцки кои им овозможуваат на децата да го научат Брајовото писмо на забавен начин. Комплетот Брајови Лего коцки е составен од 26 различни коцки, секоја со една буква од алфабетата, па така слепите деца можат да формираат зборови играјќи си.

Автори на ваквиот концепт на Лего коцки се Dorina Nowill Foundation for the Blind и the Lew’Lara\TBWA agency, кои прават обиди за масовно производство на ваквите коцки, со цел тие да бидат достапни за децата во целиот сет.

Извор: Braille Bricks

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото