(Вотка...)

19.07.2019 14:04

вотка
тоа е мирис
на цветови
нацртани со тенка солза
на утринското стакло
на окото

Превод: П. В.

Андреј Сен-Сењков (1969), руски поет, прозаист и преведувач, роден во Таџикистан. Лекар по професија. Автор на повеќе поетски книги, на визуелна поезија и на лирска проза.

Според нескротливите комбинации на глетки и слики и неочекуваните поетски рефлексии тој е изненадувачки оригинална појава во современата руска поезија.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото